Tekst objavljen: 10.03.2024 12:00        


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da poljoprivredni proizvođači mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura

Prijava za hektare moguća i za parcele na verifikaciji


- Ova mogućnost odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su obavili obnovu registracije, a uvedena je kako bismo im izašli u susret i obezbedili im da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja. Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji će i pre njenog završetka biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji. Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva - ističu iz resornog ministarstva.

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da isti izmene i uključe i te parcele, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Podsećamo da je obnova registracije poljoprivrednog gazdinstva moguća i ukoliko postoje parcele na odobravanju, a ispunjeni su svi ostali (propisani) uslovi. Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji - podsećaju iz ministarstva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biljne kulture ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivre poljoprivredno zemljište podsticaji za poljoprivredu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana