Tekst objavljen: 29.04.2015 13:55        


Privatizacija Komercijalne banke, najveće državne banke, je na vidiku i trebalo bi da bude okončana do 2017. godine, izjavio je danas direktor Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama u NBS Đorđe Jevtić.

Privatizacija Komercijalne banke i Dunav osiguranja

"Privatizacija najveće državne banke je na vidiku. Ostvaruju se određene aktivnosti na tom planu. Očekuje se okončanje do 2017. godine, s tim što tu imamo i zajednički ugovor između strateških partnera u Komercijalnoj banci i Srbije", rekao je on na konferenciji "Osiguranje - godinu posle poplava: šta smo naučili", u organizaciji NIN fokusa, a čiji je Tanjug medijski pokrovitelj.

Govoreći o privatizaciji kompanije Dunav Osiguranje, on je rekao da je preduslov za taj proces da se ova kompanija, koja je u pretežnom društvenom vlasništvu podržavi, odnosno, da država postane vlasnik Dunava da bi mogla da odlučuje o njegovoj sdubini.

"Nama je bilo bitno da vidimo sa državom na koji način bi se to privelo državi, jer država nije bila ta koja je mogla da upravlja Dunavom, što je paradoksalno. Potreban je taj međukorak da Dunav dođe u posed države da bi mogla da odlučuje o njegovoj sudbini", precizirao je on.

Viši savetnik u Ministarstvu finansija Dejan Hadžić rekao je da bi privatizacija Dunav Osiguranja trebalo da počne do kraja ove godine izborom privatizacionog savetnika.

"Država namerava da privatizuje Dunav u što skorijem roku, s tim da je to proces koji ne može da se završi preko noći", istakao je Hadžić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    iv 21.08.2017 12:11

    tesko

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
država privatizacija Komercijalna banka Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana