Tekst objavljen: 08.03.2019 12:07        


"Epl” je svoju prodaju telefona smanjio za 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je južnokorejski tržišni lider „Samsung” izgubio devet odsto svog udela u prodaji tokom 2018. godine.

Prodaja „ajfona” pala za 11 odsto

Podaci koje je objavila istraživačka kompanija „Gartner” pokazuju da je „Epl” zabeležio najveći kvartalni pad u skoro dve godine, dok su kineski konkurenti – „Huavej”, „Sjaomi” i OPPO povećali svoje udele na međunarodnom tržištu.

Neke informacije ukazuju da se korisnici „ajfona” duže zadržavaju na starim telefonima zbog visokih cena i relativno malog broja inovacija u novijim uređajima.

Usred skandala s usporavanjem rada starih modela, američka kompanija „Epl” je prodala deset miliona telefona manje u 2018. nego u 2017. godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U međuvremenu, „Huavej” je znatno porastao kao provajder mobilne telefonije u 2018. godini povećavajući prodaju za 37,6 odsto, čime je smanjio jaz s „Eplom” na 0,4 odsto od ukupnog globalnog tržišnog udela. Takođe, OPPO i „Sjaomi” su doživeli porast kada je reč o prodaji njihovih uređaja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
epl Huavei mobilna telefonija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana