Indikativni kurs Evra na dan 17.09.21. :: 117.5600 rsd
Tekst objavljen: 29.05.2019 13:42        


Prema najnovijim analizama trend koji beleži industrija pametnih telefona je da se novi telefoni ne kupuju.

Prodaja mobilnih drastično opada, industrija traži način da uzvrati udarac

Shodno tome, ova industrija planira se uhvatiti u koštac s globalnim usporavanjem prodaje pomoću novih, skupih sklopivih uređaja koji mogu podržati superbrzi mobilni internet poznat kao 5G, piše Poslovni dnevnik.

Ali to možda neće biti dovoljno da se ljudi podstaknu da zamene svoje stare pametne telefone sve dok oni dobro rade, rekli su neki britanski, singapurski i kineski potrošači za CNBC.

International Data Corporation kaže da su obimi isporuke pametnih telefona u prvom tromesečju 2019. godine pali za 6,6 odsto na godišnjem nivou. To je još više u odnosu na pad od 4,9 odsto u četvrtom kvartalu 2018. godine.

Smartfon industrija ima plan od dva dela za rešavanje globalnog usporavanja u prodaji: prodavanje skupog novog tipa mobilnog uređaja koji je u mogućnosti da se pretvori u tablet i promovisanje telefona koji mogu da podrže super brzi mobilni internet standard 5G.

Samsung, najveći svetski proizvođač pametnih telefona prema količini pošiljki, početkom ove godine predstavio je Galaxy Fold – sklopivi smartfon koji košta čak 2.000 dolara. Zbog problema koji su se odmah pojavili odloženo je njegovo komercijalno izdavanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kineski proizvođač telefona Huavej takođe je najavio sklopivi telefon koji će koštati oko 2.600 dolara.

Da li je ovaj plan dovoljno dobar da može da podstakne ljude da zamene stare pametne telefone koji su i dalje u dobrom stanju, saznaćemo ubrzo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
5G Huawei prodaja mobilnih telefona mobilni telefoni telefoni prodaja pada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana