Tekst objavljen: 03.09.2020 15:50        


Udruženje "Moja Srbija" uputilo je nadležnom ministarstvu inicijativu da se rok važenja ovogodišnjih turističkih vaučera za odmor produži za mesec dana, navodi se u saopštenju

"Produžiti rok turističkim vaučerima do 20. decembra" Palić



"Pomogli bi našim građanima da u tom periodu iskoriste svoje neiskorišćene rezervacije, ugostiteljima da popune svoje kapacitete do kraja godine, a u oblast domaćeg turizma upumpali bi dodatnu količinu novca i doprineli da ova privredna grana još uspešnije završi tekuću godinu", rekao je Milan Ristić, predsednik udruženja "Moja Srbija".

Kako podsećaju zbog vanrednog stanja mnogi građani nisu mogli da iskoriste svoje vaučere za subvencionisani odmor, ukoliko su se oni odnosili na odmor u martu, april ili maj.

Tokom aprila i maja mnogi ugostitelji rasprodali su svoje kapacitete do 20. novembra, do kada inače važe ovogodišnji vaučeri.

"Tokom prethodnih nekoliko meseci mnogi građani su nas zvali i negodovali, jer nisu bili u mogućnosti da iskoriste vaučere. Kontaktirali su nas i ugostitelji, jer su i oni imali isti problem, popunjene kapacitete do 20. novembra i nezadovoljne goste kojima ne mogu da izađu u susret", izjavio je Ristić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dodao je da očekuje da će Ministarstvo turizma prihvatiti inicijativu udruženja, kako u interesu građana, tako i u interesu domaće privrede.

Vaučeri su vezani za ime smeštajnog objekta i svaki građanin može samo jednom godišnje da konkuriše za tu subvenciju.

Akcija podele vaučera, kako se navodi, tokom prethodnih pet godina pokazala se kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

Napominje se da turizam u Srbiji beleži dvocifren rast, a prihodi od turizma povećavaju i investicije u turističku infrastrukturu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
moja srbija turistički vaučeri domaći turizam turizam milan ristić 20 decembar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana