Tekst objavljen: 24.07.2016 17:19        


Turistička organizacija Srbije (TOS) saopštila je da nakon aktivnosti na promociji turističkih kapaciteta zemlje u letnjem periodu, namenjene domaćim turistima, pažnju usmerava na sve značajniji broj tranzitnih turista koji u Srbiju ulaze drumskim putnim pravcima.

Promocija namenjena tranzitnim turistima

Kako se navodi, ta aktivnost se sprovodi podelom promotivnih letaka "Dobrodošli u Srbiju - osmeh gostoprimstva", postavljanjem bilborda dobrodošlice i otpozdrava na graničnim prelazima, kao i uspostavljanjem WiFi free zone na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš.

Već treću godinu zaredom, TOS početkom jula meseca koji simbolizuje i start letnje turističke sezone organizuje podelu letaka dobrodošlice putnicima u tranzitu kojima se promovišu turističke atrakcije na međunarodnim koridorima kroz Srbiju.

Za 2016. godinu planirana je podela 600.000 flajera na graničnim prelazima, kao i dodatnih 300.000 koja se vrši duž autoputa na 35 naplatnih stanica Puteva Srbije.

Na četiri granična prelaza, i to: Sremska Rača, Kotroman (ka BiH), Vatin (ka Rumuniji) i Gostun (ka Crnoj Gori), podela flajera počela je 10. jula, a na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija (ka Mađarskoj), Batrovci (ka Hrvatskoj), Preševo (ka Makedoniji) i Gradina (ka Bugarskoj) očekuje se početak podele letaka krajem jula.

Letnja promotivna aktivnost podele letaka "Dobrodošli u Srbiju - osmeh gostoprimstva" trajaće tokom cele sezone na naplatnim rampama na svim međunarodnim koridorima u Srbiji.

TOS navodi da se na putevima u Srbiji beleži značajno povećanje broja vozila, a samim tim i turista koji prolaze kroz našu zemlju.

Devizni priliv od turizma, kao i broj inostranih turista iz godine u godinu raste i ovakvom aktivnošću TOS informiše sve veći broj turista u tranzitu i animira one goste koji su možda samo u prolazu kroz Srbiju da se zadrže i uživaju u turističkim atrakcijama koje su im na dohvat ruke, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija turistička organizacija Srbije promocija turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana