Tekst objavljen: 10.08.2019 11:00        


Propao je i sedmi pokušaj prodaje nekadašnjeg farmaceutskog giganta zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju, potvrdio je stečajni upravnik Radovan Savić

Propao i sedmi pokušaj prodaje nekadašnjeg giganta

Javna prodaja ovog preduzeća bila je zakazana za danas, međutim, niko nije otkupio dokumentaciju i položio depozit, pa se sedmi pokušaj prodaje proglašava za neuspešan. Početna cena bila je 800 miliona dinara.

Savić objašnjava da "ipak postoje dva zainteresovana kupca koja iz svojih razloga nisu u ovom krugu bili u mogućnosti da se prijave na javni poziv". Kaže da će se sa njima razgovorati kako bi se proverilo da li su i dalje zainteresovani, a ukoliko jesu, odbor poverilaca "Jugoremedije" će odrediti novi rok za prodaju ili će se možda ići na pokušaj prodaje neposrednom pogodbom.

Imovinu "Jugoremedije" čine, između ostalog, industrijski kompleks u Zrenjaninu, intelektualna svojina, odnosno 24 žiga, kao i motorna vozila, inventar...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Stečaj je proglašen 2012. godine. Usledio je bankrot četiri godine kasnije, a 2017. godine procenjeno je da imovina ovog nekadašnjeg giganta vredi četiri milijarde dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jugoremedija propala prodaja zrenjanin prodaja privatizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana