Zvanični kurs Evra za dan 25.02.21. :: 117.5755 rsd
Tekst objavljen: 03.05.2020 15:00        


DokTok– prva onlajn platforma za stručne zdravstvene konsultacije počela je sa radom u ponedeljak, 27. aprila i već beleži veliko interesovanje korisnika.

Proradila prva platforma za e-konsultacije sa lekarom

Svakog dana u periodu od 10 do 20 sati građanima je na raspolaganju više od 150 lekara opšte prakse i specijalista, koji će im pružiti opšte informacije o simptomima bolesti, njihovim uzročnicima, informacije o dejstvu pojedinih lekova kao i psihološku podršku. Do sada je obavljeno više desetina razgovora, a sajt broji oko tri hiljada poseta za samo nekoliko dana.

Platforma je namenjena za sve zdravstvene konsultacije koje ne zahtevaju hitnu lekarsku pomoć i nisu posledica infekcije virusom Covid 19, a vezane su za opšte zdravstveno stanje ili potrebu za razgovorom sa psihologom. Na taj način, građani imaju priliku da dobiju stručne konsultacije bez odlaska u Dom zdravlja i boravka u čekaonici, a zdravstveni sistem je rasterećen u kriznom periodu, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tokom 15-minutog jedan-na-jedan razgovora koliko je predviđeno po korisniku, odabrani lekar će vam pružiti stručne konsultacije i psihološku podršku, a ukoliko je potreban pregled uživo ili propisivanje terapije uputiće vas da pozovete izabranog lekara ili posetite Dom zdravlja. Razgovori su u potpunosti privatni, a sve što vam je potrebno da biste platformi pristupili su internet i smart telefon ili računar.

Inicijatori projekta DokTok, jednog od pionira telemedicine u Srbiji, su ICT Hub centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija, DNA Communications, Vip mobile i kompanija Talkini, uz podršku najvećih privatnih zdravstvenih sistema u regionu Medigroup, Bel Medic, i Psihoanalitičko društvo Srbije, kao i kompanije koje su prepoznale kvalitet inicijative UNIQA osiguranje i PWC – PricewaterhouseCoopers.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dok tok konsultacije konsultacije sa lekarom platforma lekari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana