Tekst objavljen: 19.10.2015 15:32        


U utorak 20. oktobra 2015. godine na nivou 22 zemlje članice obeležava se prvi Evropski dan mikrofinansiranja pod pokroviteljstvom Evropske mikrofinansijske mreže (EMN) iz Brisela i Mikrofinansijskog centra (MFC) sa sedištem u Varšavi.

Prvi Evropski dan mikrofinansiranja

Dan mikrofinansiranja ima za cilj da podigne svest šire javnosti o značaju uloge mikrofinansiranja, o značaju socijalne i finansijske “borbe” koju mikrofinansijska industrija vodi protiv nezaposlenosti, omogućavajući ekonomski zanemarenim i siromašnim ljudima širom sveta pristup finansijskim uslugama. Ideja mikrofinansijske industrije je da ovaj dan postane tradicionalna godišnja kampanja, u smislu da će svake godine 20. oktobra, okupljene oko iste ideje, institucije obeležavati Dan mikrofinansiranja širom Evrope.

Opportunity banka se pridružila obeležavanju Dana mikrofinansiranja i pod sloganom Možda baš mi imamo odgovor kako nastaju nova radna mesta? Zajedno sa ostalim mikrofinansijskim institucijama iz 22 zemlje, snažno nastojimo da pokrenemo ljude u pravcu samozapošljavanja i razvoja preduzetništva kao rešenja za nezaposlenost u čemu mikrofinansijska podrška ima ključnu ulogu. Više informacija na sajtu Evropske mikrofinansijke mreže www.european-microfinance.org

Opportunity banka (OBS) je mikrofinansijska banka koja obezbeđuje kredite i druge finansijske usluge preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, ruralnim domaćinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima u Republici Srbiji, kao i drugim klijentima koji imaju otežan pristup finansijskim uslugama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti za preduzeća radna mesta Opportunity banka finansijske usluge mikrofinansiranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana