Tekst objavljen: 25.11.2022 15:15        


Zaposleni na Amazonovim lokacijama širom sveta, uključujući Sjedinjene Države, Nemačku i Francusku, najavili su da će stupiti u štrajk na Crni petak, jedan od najprometnijih šoping dana ove kompanije za onlajn trgovinu, zahtevajući povećanje plata

Radnici Amazona najavili štajk na Crni petak

Globalni poziv na štrajk uputila je inicijativa „Naterati Amazon da plati”, nabrajajući štrajkačke akcije planirane u više od 30 zemalja širom sveta, prenosi Rojters.

Nemački sindikat Verdi saopštio je da su planirane obustave rada u 10 centara za realizaciju narudžbina u toj zemlji. Ovaj sindikat traži da kompanija prizna kolektivne ugovore za sektor maloprodaje i trgovinu putem poštanskih narudžbina i poziva na dalji kolektivni sporazum u vezi s dobrim i zdravim uslovima rada. Portparol Amazona u Nemačkoj nije želeo odmah da odgovori na zahtev Rojtersa za komentarom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Ovo je prvi put da Amazon ima međunarodni dan štrajka. Ovo je veoma važno, jer se velika globalna korporacija poput Amazona ne može jedina konfrontirati lokalno, regionalno ili nacionalno”, rekla je Monika Di Silvestre, koja zastupa radnike Amazona u sindikatu Verdi, prenosi Tanjug.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
amazon štrajk radnici crni petak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana