Tekst objavljen: 27.12.2016 15:01        


Radnici propalih niških društvenih firmi koji potražuju zaostale zarade, mogu na šalterima Poštanske štedionice da podignu jednokratnu pomoć.

Radnici, čeka vas pomoć od 21.300 RSD

Jednokratna pomoć je u visini minimalne zarade od 21.300 dinara, saopštila je uprava grada Niša.

Pravo na isplatu minimalca imaju radnici koji su prošlog proleća svoja potraživanja prijavili Centru za socijalni rad i kojima je tada odobrena isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara.

Pravo na isplatu minimalne zarade trenutno ima nešto više od 5.000 radnika, a procenjuje se da još oko 2.000 njih potražuje zaostale zarade.

Prema ranijim procenama, bivši radnici Elektronske i Mašinske industrije, Građevinara, Jastrepca, Niteksa i drugih firmi, nisu uspeli da od svojih firmi naplate oko 2,5 milijardi dinara.

U saopštenju se navodi da je radnicima koji ovog proleća nisu prijavili potraživanja odobren dodatni rok za prijavu zaostalih plata Centru za socijalni rad - od 26. decembra do 6. januara.

Radnicima koji u tom roku budu prihvaćena potraživanja, minimana zarada počeće da se isplaćuje 9. januara.

U saopštenju se dodaje da je isplatom jedne minimalne zarade ;ispunjeno obećanje premijera Srbije Aleksandra Vučića da će do početka Nove godine početi isplata zaostalih dugovanja radnicima.

"Ovo je veliki iskorak jer u prethodnim godinama, radnicima koji na proteste dolaze svakog petka počev od 2009. godine do danas, niko nije dao rok za početak isplate", navodi se u saopštenju.

Ministar privrede Goran Knežević poručio je radnicima prilikom poslednjeg boravka u Nišu da nadležna ministarstva još traže zakonsko rešenje ovog višegodišnjeg problema.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Banka Poštanke Štedionice jednokratna pomoć radnici novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana