Tekst objavljen: 27.07.2022 13:55        


Nemački radnici će od septembra dobiti jednokratni bonus u iznosu od 300 evra kao pomoć zbog poskupljenja energije

Radnici u Nemačkoj od države dobijaju 300 evra pomoći zbog poskupljenja energenata


Rojters piše kako je savezna vlada Nemačke odlučila, između ostalog, uvesti jedinstvenu cenu energije kako bi ublažila veliki porast cena.

“Paušalni iznos cene energije (EPP) od 300 evra ima za cilj da rastereti one grupe stanovništva koje obično snose putne troškove i koje su u tom smislu jako opterećene zbog trenutnog kretanja cena energije”, stoji u objašnjenju Savezne uprave ministarstva finansija o tome zašto nemački radnici dobijaju po 300 evra pomoći.

Osim zaposlenih, pravo na 300 evra imaju i oni koji rade dodatne poslove i radnici na određeno vreme u poljoprivredi i šumarstvu. Jedini uslov je da se radna aktivnost mora održati barem jedan dan u 2022. godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


“Aktivnost se ne mora sprovoditi u određenom trenutku ili u minimalnom razdoblju”, navode iz Saveznog ministarstva finansija.

Šta to znači za penzionere? Ako su u ovoj godini prihvatili posao, dobiće i paušal za energiju od 300 evra. Međutim, poslodavac može isplatiti novac samo ako mu je radnik pre isplate pisanim putem potvrdio da se radi o prvom radnom odnosu. To bi trebalo da bude slučaj za većinu starijih osoba koje se bave dodatnim poslovima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
300 evra Nemačka radnici energetska kriza ekonomija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana