Tekst objavljen: 01.09.2017 13:08        


Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas tender za prodaju 93,7 odsto kapitala beogradaske farmaceutske kompanije Galenika po početnoj ceni od jednog evra.

Raspisan tender za Galeniku, cena jedan evro

Obaveza kupca je da poveća osnovni kapital Galenike uplatom 25 miliona evra što će se koristiti za finansiranje obaveza prema finansijskim poveriocima.

Rok za dostavljanje prijava za učešće u postupku privatizacije Galenike je 2. oktobar, a otvaranje ponuda je 4. oktobra.

Naknada za otkup dokumentacije iznosi 250.000 dinara.

Uslov za učešće u privatizaciji je da zainteresovani investitor poslje u oblasti farmaceutske industrije i da su njegovi godišnji prihodi veći od 300 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Procenjena vrednost kapitala koja se nudi na prodaju je negativna i iznosi 152 miliona evra.

Banke kojima Galenika duguje više od 71 milion evra su saglasne da im budući vlasnik fabrike isplati 25 miliona evra, čime bi dug bio otkupljen uz diskont.

Potencijalni investitori procenuju da bi optimalan broj zaposlenih u Galenici bio od 700 do 900, a sada ih je 1.400.

Pokušaj privatizacije Galenike je propao početkom ove godine, pošto sa potencijalnim strateškim partnerom, rusko-britanskim konzorcijumom Frontier-Petrovaks, nije postignut dogovor o preuzimanju dugovanja koje ta farmaceutska kompanija ima prema komercijalnim bankama.

Kako pišu mediji, među zainteresovanima za Galeniku sada su britansko-ruski konzorcijum Frontijer farma - Petrovaks, Sinforam, Amikus, Hemofarm i EMS iz Brazila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Galenika prodaja galenike tender

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana