Tekst objavljen: 15.09.2023 18:00        


Ciljajući na tržište komunikacija, Roblox najavljuje Roblox Connect, funkciju za glasovnu komunikaciju između avatara, koja može ozbiljno uticati na način na koji se korisnici međusobno povezuju

Roblox želi da ponudi alternativu telefonskim pozivima


Roblox, poznat pre svega kao platforma za igre, ima velike ambicije koje prelaze granice zabave. Dan Šturman, tehnički direktor kompanije, izjavio je za Axios da Roblox želi da postane "najbolja svetska platforma za komunikaciju".

Podsećamo, Roblox nije igra niti jedna konkretna stvar, Roblox je platforma na kojoj korisnici stvaraju ili posećuju različita virtuelna iskustva. To su do sada uglavnom bile multiplejer igre, ali tehnički platforma je sposobna za mnogo više.

Ovo sada je značajan cilj za kompaniju koja svakodnevno broji 65 miliona aktivnih korisnika. Iako Roblox možda nikada neće moći da zameni Zoom ili tekstualne poruke, novi planovi vezani za funkciju unutar aplikacije za pozive pokazuju koliko visoko ova kompanija cilja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Roblox Connect je evolucija već postojećeg softvera za četovanje sa avatarima, koji je u prva 24 dana privukao 4,3 miliona korisnika starijih od 13 godina, zadržavajući četvrtinu njih. Osim glasovnog četa, Roblox Connect će koristiti kameru na uređaju svakog korisnika za animaciju facijalnih ekspresija i, u budućnosti, pokreta gornjeg dela tela.

Zanimljivo je napomenuti da će Roblox primenjivati realno vreme, automatizovanu moderaciju četa u pozadini poziva. Ova tehnologija će moći da prepozna kršenje pravila zajednice, kao što je upotreba psovki.

Osim Roblox Connect-a, kompanija je najavila i druge novitete, uključujući dolazak aplikacije na PlayStation u oktobru i predstavljanje veštačke inteligencije koja će pomoći korisnicima da kreiraju sadržaj putem glasovnih i tekstualnih naredbi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
roblox pozivi telefonom komunikacija igrice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana