Tekst objavljen: 14.07.2015 15:22        


Rok za prijavu za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji biće produžen do 15. oktobra, izjavio je za Tanjugu ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Rok za prijavu za vaučere biće produžen do 15. oktobra

Cilj je da se turistička sezona produži na oktobar i novembar jer su to najkritičniji meseci za turizam, naglasio je Ljajić koji je danas obišao štand Srbije na izložbi u Milanu.

Prema njegovim rečima, broj prijavljenih za vaučere rastao je iz dana u dan, tako da se na primer prvog dana prijavilo 145 građana a sada ima i do 1.000 prijava dnevno.

Više od 60 odsto prijavljenih su penzioneri i oni su se u najvećem broju žalili na kratak rok koji je sutra isticao.

Početak prijave za vaučere bio je 6. jul od kada građani na šalterima Pošta Srbije mogu da podnesu prijave za vaučere u vrednosti od 5.000 dinara za plaćanje smeštaja na nekoj od turističkih destinacija u Srbiji koje subvencioniše država.

Građanima su na raspolaganju 243 ugostiteljska objekta u Srbiji koja su se prijavila na konkurs a njihov spisak mogu pročitati na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Korisnik na šalteru pošte pored prijave treba da priloži fotokopiju lične karte, potvrdu o rezervaciji smeštaja za najmanje pet noćenja na kojoj mora stajati da je period rezervacije od 1. avgusta do 20. novembra ove godine, kao i potvrdu o sticanju prava po nekom od kriterijuma za dodelu vaučera.

Vaučere mogu dobiti penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni i ratni vojni invalidi čija primanja ne prelaze 60.000 dinara.

Pošta prijave šalje Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a korisnicima koji po kriterijumima ministarstva budu ispunili uslove za letovanje sa popustom, putem pošte biće dostavljeni personalizovani vaučeri preporučenom pošiljkom.

Vlada Srbije je 18. juna usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma, koja predviđa podelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
penzioneri domaći turizam putovanje Srbija vaučeri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana