Tekst objavljen: 07.09.2023 14:10        


Brazil je značajno povećao snabdevanje naftnim derivatima – benzinom i dizel gorivom iz Rusije, izjavio je za RIA Novosti ambasador ove latinoameričke zemlje Rodrigo de Lima Baena Soareš

Rusija postaje najveći dobavljač naftnin derivata za Brazil


„Brazil je, kao što znate, veliki proizvođač nafte, mi proizvodimo više od tri miliona barela dnevno“, rekao je diplomata.

Međutim, objasnio je, u Brazilu se proizvodi teška nafta, a u zemlji nema dovoljno rafinerija za proizvodnju naftnih derivata i dizel goriva, pa se benzin i dizel gorivo moraju uvoziti.

Šef brazilske diplomatije Mauro Vijeira ranije je u intervjuu za RIA Novosti rekao da trgovina između Rusije i Brazila, koja je 2022. dostigla rekordnih 10 milijardi dolara, ima veliki potencijal za dalji rast zbog proizvoda visoke dodate vrednosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Značajno smo povećali uvoz naftnih derivata - benzina i dizela iz Rusije. To pomaže našoj poljoprivrednoj industriji", rekao je ambasador.

Ranije su brazilski mediji preneli, pozivajući se na procene analitičkih kompanija, da bi u avgustu isporuka ruskih rafinisanih proizvoda Brazilu mogla da poraste za 25 odsto u odnosu na jul i da dostigne 235.000 barela dnevno.Tada će Rusija postati najveći dobavljač naftnih derivata Brazilu, prestigavši SAD.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rusija Brazil nafta naftni derivati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana