Tekst objavljen: 20.05.2015 14:48        


Šef ruske Federalne službe za nadzor u oblasti veze, informacionih tehnologija i masovnih komunikacija (Roskomnadzor), Aleksandar Žarov zatražio je od Facebook-a, Twitter-a i Google-a da poštuju zahteve ruskog zakonodavsta.

Rusija:Facebook-u, Twitter-u i Google-u moguće sankcije

On je podsetio da se mogu suočiti sa sankcijama ako nastave "nezakonite radnje" u Rusiji. Radi se o kazni i blokiranju stranica s protivpravnim informacijama, preneo je Tas.

Ranije je zamenik šefa Roskomnadzora Maksim Ksenzov u svom dopisu Facebook-u, Twitter-u i Google-u ukazao da te kompanije ne poštuju zahteve ruskog zakona o blogerima (kako se obično nazivaju izmene i dopune zakona O informacijama, informacionim tehnologijama i zaštiti informacija).

Te kompanije nisu dostavile tražene podatke o dnevnoj posećenosti njihovih stranica, kao ni podatke koji omogućavaju da se identifikuju vlasnici naloga koje dnevno poseti više od 3.000 ljudi.

U svojim dopisima Ksenzov je takođe ukazivao da, ako kompanije ne uklone sa svojih sajtova "informacije koje sadže pozive na masovne nerede i učešće u ekstremističkim aktivnosti" i učešće u nedozvoljenim javnim događajima, Roskomnadzor će biti prinuđen da "ograniči pristup informacionim resursima na kojima su postavljene takve informacije".

Služba je više puta obaveštavala tri firme o prisustvu takvih informacija na njihovim sajtovima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zakon o blogerima twitter google facebook rusija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana