Tekst objavljen: 06.08.2020 18:55        


Britanski magazin"The Banker", deo "Financial Times Group", prepoznao je Sberbank kao najbolju banku u regionu Centralne i Istočne Evrope u kategoriji inovacija u digitalnom bankarstvu

Sberbank proglašena za lidera u Centralnoj i Istočnoj Evropi u inovacijama u digitalnom bankarstvu

Banka je osvojila nagradu za najbolju banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi u kategoriji "Inovacije u digitalnom bankarstvu" na događaju "Nagrade za inovacije u digitalnom bankarstvu 2020" ("Innovation in Digital Banking Awards 2020"). Banka je primila prestižnu nagradu za tri svoja projekta, uključujući biometrijske skenere na bankomatima, platformu za fakturisanje komunalnih usluga BRIS i alrgoritamske naloge u sistemu "Sberbank Markets E-Commerce".

Sberbank aktivno uvodi biometrijske skenere na svojim bankomatima, što predstavlja tehnologiju koja klijentima omogućava da koriste samouslužne uređaje za vršenje plaćanja i prenos novca, povlačenje i deponovanje gotovine, bez kartice, pametnog telefona i bilo kog drugog dokumenta. Ovakvim rešenjem, Sberbank je prva banka u Rusiji koja je svoje bankomate opremila. Biometrijsku uslugu aktivirate na praktičan način, na primer, preko Sberbank onlajn sistema, koristeći bankomat ili u ekspozituri banke, potom birate opciju "Biometrijska usluga" ("Biometric Service") i sledite uputstva za korišćenje ove opcije. Algoritam ne možete prevariti tako što ćete staviti jaku šminku ili podmetnuti fotografiju, pošto identifikuje klijente čak i ako imaju novu frizuru, bradu ili su našminkani.

Platforma za fakturisanje komunalnih usluga BRIS, omogućava klijentima da obračunaju naknade za komunalne usluge, generišu račune za klijente, uključujući i u elektronskom formatu, automatizuju proces obrade plaćanja i dodatne radnje sa pružaocima komunalnih usluga. Pored inovacija u poslovnim procesima, platforma za fakturisanje usluga BRIS omogućava komunalnim kompanijama da optimizuju troškove IT usluga i infrastrukture zahvaljujući klaud tehnologiji (SaaS). Kao rezultat toga, plaćanje je ubrzano, a transparentnost komunikacije između korisnika, kompanija za upravljanje i pružalaca komunalnih usluga je poboljšana. Platforma je integrisana u Vladin informacioni sistem stanovanja i komunalnih usluga (GIS HPU), u skladu je sa ruskim propisima o javnim komunalnim službama i kompatibilna je sa savremenim platnim uslugama Sberbank.

Robotski algoritmi —algoritamski nalozi— dostupni su klijentima platforme “Sberbank Markets” za vršenje deviznih transakcija. Takvi nalozi pomažu u unapređenju automatizacije kontrole i transparentnosti određivanja valutnih pozicija. Platforma podržava vršenje kupoprodajnih transakcija sa glavnim svetskim valutama, kao i valutama rastućih tržišta, kursne transakcije sa datumom vrednovanja danas, sutra i prekosutra, valutne svop transakcije za period do dve godine, isporučive i neisporučive terminske ugovore i usklađivanje stopa za deponovanje sredstava, kao i minimalan bilans za period do tri godine. Minimalna vrednost valutne transakcije nije ograničena.

“Sberbank nastoji da omogući jedinstveno korisničko iskustvo kroz proaktivno uvođenje savremenih informacionih tehnologija u svoje poslovanje. Naš cilj je da klijenti koji koriste naše usluge mogu da vrše radnje koje žele brzo i da pri tom budu zadovoljni rezultatima, a biometrijski skeneri u bankomatima, BRIS platforma za račune za komunalne usluge i algoritamski nalozi imaju upravo to za cilj. Drago nam je da su prednosti ovih usluga prepoznali i naši klijenti, kao i priznati svetski stručnjaci magazina "TheBanker"”, izjavio je Aleksandar Vedjahin, prvi potpredsednik Izvšnog odbora Sberbank.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
aleksandar vedjanin Sberbank digitalizacija pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana