Tekst objavljen: 16.12.2013 9:30        


Direktor ruske Sberbanke German Gref ne isključuje mogućnost da banka uvede sopstvenu virtuelnu valutu. Novac (Denjgi) još nije emitovana valuta, ali je na neki način prvi korak u tom pravcu, rekao je Gref.

Sberbanka uvodi sopstvenu virtuelnu valutu?

On je dodao da banka ne žuri sa tim. Sama po sebi tehnologija nije komplikovana. Potrebno je izračunati celokupan komercijalni smisao i privlačnost za klijente. Ako se pokaže velika tražnja, nije isključeno da će se ići u tom pravcu, objasnio je Gref.

Šef Sberbanke je naglasio da u virtuelnim valutama vidi budućnost, ali pod određenim uslovima. Po njegovom mišljenju "u tom smislu treba razmotriti zakone".

Kako je ranije objavljeno, Sberbanka Rusije i kompanija Jandeks postigle su početkom jula ove godine sporazum po kome banka preuzima udeo u osnovnom kapitalu kompanije Jandeks.Novac (75 odsto minus jedna rublja). Vrednost transakcije je 60 miliona dolara, preneo je Itar tas.

Osnovni cilj saradnje je razvoj novih usluga za plaćanje preko interneta. Kontrolni paket od 25 odsto udela plus jedna rublja, ostaje u kompaniji Jandeks.

Denjgi je najveći servis elektronskog plaćanja u Rusiji, koji je do sredine 2013. godine registrovao više od 14 miliona naloga.  Plaćanje njime je moguće u više od 20.000 internet prodavnica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
online trgovina internet trgovina online prodaja bitcoin bitkoin virtuelni novac Sberbanka Sberbank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana