Tekst objavljen: 27.12.2015 17:30        


Kompanija "Siemens" će u subotičkoj fabrici vetrogeneratora već u prvom kvartalu naredne godine zaposliti još 230 ljudi, najavio je generalni direktor "Siemens" za Srbiju Udo Ajhlinger. Poslovnu 2015. godinu Siemens d.o.o. Beograd priveo je kraju sa ostvarenim ciljevima i rezultatima, rekao je on.

Siemens će u 2016. zaposliti još 230 radnika u Subotici

I ovu godinu poslovanja Siemens u Srbiji obeležio je nastavak dobrih poslovnih rezultata, veliki broj uspešno realizovanih projekata u svim oblastima poslovanja i stalnih tehnoloških unapređenja zahvaljujući kojima je ova kompanija više od jednog veka jedna od najuspešnijih na ovdašnjem tržištu, navodi se u saopštenju kompanije.

"U Srbiji vidim veliki poslovni potencijal i radujem se što ću biti u prilici da nastavim kurs koji je uspostavljen tokom duge i veoma uspešne istorije Siemens na ovim prostorima. Kompanija će ostati fokusirana na nastavak investiranja, poslovni rast i zapošljavanje. Na kraju 2015. godine imamo 1.500 radnika, od čega je 1.322 zaposlenih u subotičkoj fabrici vetrogeneratora. Očekujemo pojačanje u našem timu u subotičkoj fabrici već u prvom kvartalu naredne godine, kada ćemo zaposliti još 230 ljudi, rekao je generalni direktor Siemens Srbija.

Fabrika vetrogeneratora u Subotici je tokom 2015. zabeležila porast broja porudžbina generatora usled potražnje na svetskom tržištu, što je rezultiralo širenjem proizvodnje i povećanjem broja zaposlenih.

Zapaženi rezultati i u ostalim segmentima poslovanja kompanije Siemens ostvareni su tokom 2015. godine učešćem u realizaciji kapitalnih projekata za Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija će u budućnosti nastaviti da se fokusira na elektrifikaciju, automatizaciju i digitalizaciju, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Siemens poslovna godina zapošljavanje Subotica radnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana