Tekst objavljen: 20.06.2016 15:09        


Uspesi srpskih mladih matematičara su proteklih godina postali stvar nacionalnog ponosa, a nova prilika da se dokažu i to u Beogradu biće četvrti Kup Matematičke gimnazije.

Skup najboljih mladih matematičara Evrope uskoro u Bg-u

Ovo ozbiljno međunarodno takmičenje okuplja svake godine više od 150 učenika iz dvadesetak evropskih zemalja, i predstavlja najveći skup ove vrste u Srbiji. Najbolji mladi matematičari, fizičari i informatičarima iz cele Evrope okupiće se krajem juna u Beogradu i imaće priliku, ne samo da se takmiče, već i da upoznaju znamenitosti glavnog grada i Srbije.

Cilj ovog takmičenja je, osim podsticanja razvoja nauke saradnja talentovanih učenika iz Srbije sa učenicima iz drugih evropskih zemalja, kao i predstavljanje Srbije na najlepši način budućim uspešnim poslovnim ljudima. Generalni sponzor Kupa već četvrtu godinu za redom je Piraeus banka Beograd.

Predsednik IO Piraeus banke Vojislav Lazarević je naglasio da su mladi talenti ono najbolje što Srbija ima i da je Matematička gimnazija izuzetno važna institucija u njihovom obrazovanju i formiranju.

Četvrti Kup Matematičke gimnazije održaće se od 27. juna do 2. jula u Beogradu, a na svečanoj ceremoniji u Domu Narodne skupštine biće dodeljene medalje najboljim ekipama i pojedincima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pireus banka kup matematičara matematičari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana