Tekst objavljen: 24.06.2015 10:20        


U Srbiji će pred početak zimske sezone doći do još jednog pojeftinjenja gasa, najavio je sinoć ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i podsetio da je ovih dana došlo do značajnog pojeftinjenja gasa od 10,5 do 11,3 odsto, zavisno od kategorije potrošača.

Sledi još jedno pojeftinjenje gasa

To za prošečnog potrošača koji se greje na gas znači uštedu od 700 dinara mesečno, rekao je Antić za TV Pink i dodao da je do pojeftinjenja došlo, kada su se sagledali svi troškovi koji su deo formule po kojoj se obračunava cena gasa u Srbiji.

Ministar je dodao da očekuje da će uz sva pojeftinjenja koja će usledeti do kraja ove godine, potrošači imati račun manji za oko 1.000 dinara.

Antić je poručio da će Srbija uvek i u svakom scenariju imati sigurno snabdevanje energentima, jer imamo čvrste ugovore o snabdevanju i da građani zbog toga ne treba da brinu.

On je ukazao da se vodi i više razgovora kako bismo obezbedili dodatne i alternativne pravce snabdevanja energentima u kratkoročnom i srednjoročnom periodu i da je dosta projekata koje analiziramo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
gas cena gasa niža cena gasa Srbija računi za grejanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana