Tekst objavljen: 14.02.2016 10:00        


Komora izvršitelja saopštila je danas da od 30. januara izvršitelji u Srbiji rade po izmenjenoj tarifi, odnosno naplaćuju manje naknade za svoj rad, u skladu sa izmenama Pravilnika o tarifi o nagradama i naknadama troškova za rad izvršitelja.

Smanjene naknade za rad izvršitelja

Prema vrednostima glavnog potraživanja za iznos do 12.000 dinara, kao i za iznose od 12 do 30 hiljada dinara, smanjeni su iznosi nagrade koja pripada izvršitelju za pripremanje i vođenje predmeta, donošenje zaključka za izvršenje za namirenje potraživanja po osnovu komunalnih i sličnih usluga, kao i za donošenje zaključka o predlogu za sprovođenje izvršenja u procenjivim predmetima.

Tako će za iznos duga do 12.000,00 dinara inicijalni troškovi za rad izvršitelja biti 800 dinara, umesto dosadašnjih 3.000 dinara. Za dug koji iznosi od 12.000 do 30.000 umesto dosadašnjih 3.000 izvršitelji će naplaćivati 2.400 dinara.

Za troškove sastavljanja zahteva državnom organu za pribavljanje podataka o imovini izvršnih dužnika izvršitelji će takođe naplaćivati umesto dosadašnjih 6.000 dinara - do 3.600 dinara.

Prema novom Pravilniku i nagrada za uspešno sprovođenje izvršenja biće smanjena za iznose dugovanja do 12.000 dinara i iznosiće 1.800 dinara umesto dosadašnjih 3.000 dinara. Pravilnik sa pomenutim izmenama primenjivaće se do 1. jula 2016. godine, s obzirom da tada stupa na snagu novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju, te će u skladu sa tim biti donet novi Pravilnik o tarifi, koji će biti u skladu sa novim zakonom.

Izmenjenim Pravilnikom o tarifi uvodi se nov način obračuna naknade za rad izvršitelja, koji će biti transparentniji, precizniji i koji će izvršnom poveriocu i izvršnom dužniku omogućiti da na jednostavniji način utvrde troškove za rad izvršitelja, napominje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izvršitelji dužnici sudski izvršitelji naknada za izvršitelje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana