Tekst objavljen: 21.05.2017 10:03        


Gornjomilanovački holding Metalac objavio je izveštaj o poslovanju za prvi kvartal, kao i rezultate poslovanja zavisnih preduzeća u ovom periodu.

Snažan rast poslovanja Metalca na ruskom tržištu

Prošlogodišnji uzlazni trend nastavljen je i u prvom tromesečju tekuće godine, a glavno proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, zabeležilo je rast prihoda od 4,9 odsto na 758,3 miliona dinara. Ovo zavisno preduzeće registrovalo je rast bruto dobiti od 14,2 odsto na 92,7 milliona dinara.

Od ostalih proizvodnih preduzeća visoke dvocifrene stope rasta od 21 i 25 odsto, respektivno, registrovali su Metalac Inko (proizvođač sudopera) i Metalac Bojler, dok je FAD imao lošiji učinak u odnosu na prošlu godinu (pad prodaje od 5,3 odsto).

Ruska podružnica, Metrot, registrovala je skok prihoda od 53,2 odsto na 2,1 milion evra, dok je bruto dobit ovog glavnog ino preduzeća skočila 4,8 puta na 403,5 hijada evra (delimičan rast dobiti pripisuje se i pozitivnim kursnim razlikama). U prvom kvartalu pozitivno poslovanje zabeležila je i hrvatska podružnica Promo-metal koja je u 2016. godini bila jedino zavisno preduzeće koje je poslovalo sa gubitkom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
rast prodaje rusko tržište metalac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana