EUR 117,60 USD 105,61 CHF 109,90

Kursna lista


Indikativni kurs Evra na dan 01.06.20. :: 117.5937 rsd

Tekst objavljen: 29.04.2020 9:55        


Srbija je spremna da od 18. maja obnovi međunarodi vazdušni saobraćaj, ali tu odluku moramo koordinirati i uskalditi sa Evropom, izjavila je danas ministarka saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture Zorana Mihajlović

"Srbija je spremna da od 18. maja obnovi međunarodni avio-saobraćaj"

Ona je u jutarnmjem programu RTS rekla da aerodromi širom Evrope rade, kao što je slučaj i u Srbiji, ali samo za specijalne letove i transport medicinske opreme, pa se otvaranje za početak međunarodnog prevoza putnika mora uskladiti na nivou cele Evrope.

Ako Evropa otvori svoje aerodrome, mi smo spremni da naši aerodromi u Beogradu, Nišu i Kraljevu budu otvoreni od 18. maja, najavila je Mihajlović.

Ona je naglasila da se pandemije nastavljenoi radovi na većini infrastrukturnih projekata u Srbiji i da je trenutno na gradilištima oko 3.700 radnika, a radi se na Moravskom koridoru, putu Kuzmin-Sremska Rača, dok je posle zastoja zbog pojave korona virusa i izolacije radnika sa gradilišta deonice autoputa Preljina – Požega taj posao ponovo nastavljen.

Mihajlović je rekla da se intenziviranje radova na Moravskom koridoru očekuje krajem maja ili početkom juna jer je zbog pandemije deo mehanizacije još nije dopremljen u Srbiju.

Po njenoj oceni, kašnjenja u velikim infratsrukturnim i građevinskim projektima u Srbiji iznuđena okolnostima vanrednog stanja neće biti duža od jednog do tri ili četiri meseca.

Ona je objasnila da, bez obzira na vanredno stanje i okolnosti u vreme pandemije korona virusa, nema problema sa izadavanjem građevinskih i lokakcijskih dozvola jer se taj posao od uvođenja e-uprave „završava onlajn za tri do četiri dana“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
povratak avio saobraćaja 18 maj avio saobraćaj Zorana Mihajlović Srbija korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana