Tekst objavljen: 08.03.2017 9:22        


Celokupna turistička ponuda Srbije će i ove godine biti predstavljena na najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji počinje danas i traje do 12. marta, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Srbija od danas na sajmu turizma ITB 2017 u Berlinu

Posetioci sajma imaće priliku da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno-istorijskim nasleđem, navodi se u saopštenju.

Na štandu TOS-a, svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Dimitrovgrada, Požarevca, Despotovca, ali i agencije Magelan Travel, Serbia tour operator, Turorama, Wild Serbia Adventure, Robinson Avdenture Team, Big Blue Travel, Luna Travel i hoteli MK Resort, Zlatibor Mona, Vila Majur, Turistički Klaster Srem, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nacionalna avio-kompanija Er Srbija.

U četvrtak 9. marta, sa početkom u 16 časova, TOS će održati networking događaj za novinare na kom će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu.

Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje.

U Srbiji je u 2016. godini zabeleženo 63.935 dolazaka nemačkih turista, što je za pet procenata više u odnosu na 2015, koji su ostvarili 128.897 noćenja.

Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 18.940 nemačkih turista koji su na brodovima Dunavom posetili našu zemlju u 2016. godini, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija tob Turistička organizacija Srbije (TOS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana