Tekst objavljen: 17.02.2016 9:50        


Filijala mariborske NKBM banke u Srbiji, KBM banka, biće danas prodata srpskim biznismenima Andreju Jovanoviću i Bojanu Milanoviću, saznaje Tanjug. 

Srpski biznismeni kupuju filijalu slovenačke NKBM banke

Slovenački mediji pišu da će, prodajom filijale u Srbiji, biti uklonjena poslednja prepreka za prodaju treće po veličini slovenačke banke NKBM, američkom investicionom fondu Apolo, prenosi agencija STA.

Time će se NKBM povući sa srpskog tržišta i ispuniti poslednji uslov za privatizaciju, kojom je predviđeno da fond Apolo postane novi većinski vlasnik bankarske grupe sa sedištem u Mariboru, piše slovenački list "Večer".
Banke NKBM i KBM su dobile odobrenje regulatornih organa za prodaju KBM-a, pri čemu je slovenačka grupacija dobila odobrenje od Evropske centralne banke, a dvojica srpskih biznismena od Narodne banke Srbije, navodi "Večer".

Iako je NKBM odbila da komentariše današnju prodaju, veruje se da je to poslednji uslov koji su za okočanje dogovora vrednog 250 miliona evra postavili fond Apolo i njegov partner, Evropska banka za obnovu i razvoj.
"Večer" navodi da će NKBM prodati svoju srpsku filijalu za simboličan iznos, pošto će novi vlasnici odmah morati da obezbede sveži kapital.

KBM već godinama ima poteškoća sa adekvatnošću kapitala, a smatra se propalim izletom NKBM na tržištima bivše Jugoslavije, piše slovenački list.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
banka NKBM kbm banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana