Tekst objavljen: 06.07.2015 12:30        


Uprkos ekonomskim problemima i bankrotu koji preti Grčkoj, turisti iz Srbije za sada ne otkazuju turističke aranžmane za tu zemlju.

Srpski turisti rešeni da letuju u Grčkoj

To su u razgovoru za Tanjug potvrdili predstavnici turističkih agencija, koji su naglasili da se građani koji se spremaju za put u Grčku raspituju o situaciji u toj zemlji, ali još niko nije otkazao putovanje.

Direktor turističke agencije Odeon, Mirko Budak, kaže da u toj agenciji nije bilo otkazivanja aranžmana za Grčku, ali se ljudi raspituju o situaciji u toj zemlji, da li ima goriva, kakva je snabdevenost prodavnica...

Prema njegovim rečima, ta agencija je počela da prodaje letnje turističke aranžmane od Sajma turizma, očekivanja su tada bila da će ova godina premašiti prethodnu, ali će zbog kriza nastalih na pojedinim turističkim destinacijama rezultati ipak biti na nivou prošlogodišnjih.

Kada su u pitanju ostale destinacije, u ovoj agenciji najveće interesovanje vlada za letovališta u Turskoj, Španiji i Italiji a naročito je ove godine interesantna Sicilija za koju gotovo da nema više slobodnog mesta, naglasio je on.

Komercijalni direktor u turističkoj agenciji Big Blu, Ivana Đurić, rekla je da ta agencija zbog problema koje je Tunis imao i prethodnih godina, ove letnje sezone uopšte nije uvrstila u svoju ponudu tu zemlju.

Kada je u pitanju Grčka, ona smatra da su medijski izveštaji o situaciji u toj zemlji predimenzionirani, jer njihovi izveštaji iz grčkih letovališta "govore" sasvim suprotno.

I avionski i autobuski polasci za tu zemlju odvijaju se prema planu, snabdevenost grčkih letovališta je normalna, a predstavnici agencije do sada nisu dobili bilo kakvu informaciju od srpskih turista da je bilo ko imao ikakvih problema prilikom plaćanja u toj zemlji.

U ovoj agenciji veće interesovanje vlada i za destinacije u Turskoj, Egiptu, Španiji, Italiji, naglasila je Đurić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje turizam Grčka Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana