Tekst objavljen: 13.03.2019 15:09        


Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da će Nacionalni registar za prigovore potrošača, kao i novi propisi koje Ministarstvo priprema, znatno doprineti unapređenju ove oblasti u smislu podizanja svesti potrošača o njihovim pravima ali i u razumevanju trgovaca o benefitima koje postižu poštovanjem potrošačkih prava.

Startuje kampanja "Neka kupovina bude milina"

Na konferenciji povodom početka kampanje za zaštitu potrošača "Neka kupovina bude milina", u Pres centru UNS-a, državna sekretarka je napomenula da u skladu sa obavezama Srbije u procesu evropskih integracija, Ministarstvo izradilo predlog novog zakona o zaštiti prava potrošača, kao i predlog strategije za zaštitu prava potrošača.

"Veoma je važno i da unapredimo mehanizme zaštite, da skratimo postupak ostvarivanja potrošačkih prava i da osnažimo van institucionalne resurse, koje predstavljaju udruženja kao prva instanca za pružanje podrške potrošačima. Isto tako, potrebno je podizanje svesti kod trgovaca o koristima koje imaju kada idu u susret potrebama potrošača, kao i uspostavljanje mehanizma medijacije u slučaju spornih situacija kod potrošačkih prigovora", rekla je Matić, navodeći da se najveći broj tih prigovora odnosi na robu, odnosno na obuću, odeću i tehniku.

Ona je istakla da je važan segment promocije potrošačkih prava oblast elektronske trgovine, za koju će biti sprovedena i posebna kampanja sa ciljem jačanja poverenja građana u ovaj vid trgovine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pomoćnica ministra za zaštitu potrošača Višnja Rakić predstavila je medijsku kampanju "Neka kupovina bude milina", koja je pripremljena u okviru Tvining projekta "Dalji razvoj zaštite potrošača u Srbiji", a koji se sprovodi u partnerstvu sa mađarsko-slovačkim konzorcijumom od avgusta 2017. do avgusta 2019.

Kampanja koju čine video i radijski spotovi trajaće naredne dve nedelje, povodom Svetskog dana prava potrošača koji se obeležava 15. marta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kampanja kupovina potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana