Tekst objavljen: 04.11.2015 14:02        


U Javnom preduzeću Elektromreža Srbije (EMS) studenti završnih godina studija i stručnih srednjih škola mogu da obavljaju stručnu praksu, rečeno je na sajmu zapošljavanja "Job fair" i istaknuto da će EMS nastaviti da podržava sve aktivnosti čiji je cilj briga o profesionalnom razvoju mladih i njihovo zadržavanje u Srbiji.

Strategija EMS - zadržati mlade u Srbiji

To je rezultatu dugogodišnje saradnje sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, tehničkim fakultetima i srednjim školama širom Srbije.

Na ovaj način pruža se podrška konceptu dualnog obrazovanja, navodi se u saopštenju tog preduzeća.
Osim novčanih sredstava koja se isplaćuju studentima i učenicima, omogućuje se da mladi određen broj dana provedu u obavljanju praktičnih aktivnosti i tako posao za koji se obrazuju upoznaju u realnom okruženju, rečeno je na sajmu zapošljavanja "Job fair".

U EMS-u je u 2015. realizovano 88 učeničkih i studentskih praksi, a čak 75 studenata u kompaniju dolazi sa tehničkih fakulteta, pretežno smera energetike.

EMS, zeleni partner ovogodišnjeg sajma "Job fair", posetiocima je predstavila ekološki aspekt poslovanja preduzeća kao i programe praksi za koje zainteresovani mogu da konkurišu u ovom javnom preduzeću, saopšteno je iz tog preduzeća.

"Briga o mladima predstavlja brigu o budućnosti Srbije i zato činimo konkretne korake kako bi se mladim i obrazovanim ljudima pružila mogućnost za rad i profesionalni razvoj u zemlji. Stručni kadrovi predstavljaju najvažniji resurs svakog uspešnog preduzeća, zato ćemo se i u narednom periodu predano baviti ulaganjem u razvoj ljudskih potencijala," najavila je izvršni direktor za ljudske resurse EMS-a Kristina Bojović.

To preduzeće je u poslednje 2,5 godine zaposlila 84 mlada inženjera.
"Mladi stručnjaci često odlaze iz Srbije želeći da karijeru grade u inostranstvu, a mi im omogućavamo da se profesionalno ostvare u svojoj zemlji,"rekla je Bojović.

Na sajmu je organizovana i "Open space" radionica na temu "Nove tehnologije u energetici" u kojoj su učestvovali zaposleni EMS iz sektora koji se bave prenosom, investicijama, upravljanjem i tržištem električne energije, sa ciljem da se studenti i diplomci upoznaju sa novim tehnologijama koje se primenjuju u kompaniji.

Studenti su tokom radionice imali priliku da vide i opremu koju zaposleni EMS-a koriste u svakodnevnom radu.

Zainteresovani su mogli da se upoznaju sa osnovnim delatnostima preduzeća, konkretnim poslovima koje obavljaju zaposleni u tom preduzeću i šta mogu da očekuju ako postanu dispečeri ili inženjeri koji se bave relejnom zaštitom, visokonaponskom opremom i postrojenjima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zapošljavanje mladih zapošljavanje Srbija mladi job fair

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana