Zvanični kurs Evra za dan 11.05.21. :: 117.5749 rsd
Tekst objavljen: 02.10.2017 10:29        


Struja će u Srbiji od danas za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za dva odsto. Procenjeno je da će se poskupljenje struje od dva odsto na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara.

Struja od danas skuplja za dva odsto

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je, početkom septembra, najavljujući poskupljenje struje, rekao da će ono u proseku iznositi oko evro po domaćinstvu.

Rekao je da je to još jedna od mera u sklopu paketa za restrukturiranje EPS i došla je iz razgovora sa MMF-om.

- Građani će to poskupljenje videti na računima u novembru - kazao je tada Antić.Prosečna cena za domaćinstva, bez uračunatih poreza, akcize i naknade za obnovljive izvore energije, od danas je 6,6 dinara po kilovatu.

Prema računici Ministarstva rudarstva i energetike, Srbija i posle poskupljenja ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu, jer je struja jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj.

U Srbiji 70.350 domaćinstava ima pomoć u iznosu od besplatnih 120 do 250 kilovatsati električne energije mesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poskupljenje struje skuplja struja račun za struju od danas skuplja struja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana