Tekst objavljen: 25.10.2013 16:59        


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na zvaničnom predstavljanju javnosti prvog aviona nacionalne aviokompanije da je cilj da "Er Srbija" bude najjača, najbolja i najznačajnija aviokompanija u regionu.

Sutra poleće "Er Srbija", budući lider regiona

Vučić je, na promociji erbasa A319 u bojama "Er Srbije", primetio da je ovo možda mali korak za tu kompaniju, ali veliki za državu Srbiju, imajući u vidu da smo, kako je rekao, "uspeli da promenimo odnos ponašanja i način razmišljanja kako se ulaže državni novac".

Prvi let "Er Srbije" sa njenim novim bojama iz Beograda za Abu Dabi zakazan je za sutra, a avioprevoznik je početkom oktobra održao odabir kandidata za novo kabinsko osoblje, koji je privukao više od 600 ljudi. Od 26. oktobra "Er Srbija" će uspostaviti nove letove sa svog matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu ka Abu Dabiju, a letovi ka Banja Luci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu biće realizovani do kraja 2013. godine. Ti novi letovi, kako je rečeno, dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove aviokompanije u okviru letnjeg rasporeda letenja za 2013.
On je poručio da novac više neće služiti za "bacanje u bunar", već za investicije i ulaganja u kompanije, koje će se boriti za poziciju najboljih na tržištu i da budu profitabilne.

On je rekao da će "Er Srbija" biti ponos svakog građanina zemlje i da će se po prvi put pokazati da i u državnoj svojini može da se napravi preduzeće sa uspešnim i modernim menadžmentom.

Vučić je rekao da je uveren da će građani Srbije i svi koji budu koristili usluge "Er Srbije" za nju imati samo reči hvale. On je dodao da ovo pokazuje da Srbija može da bude moderna zemlja i da ume da učestvuje i razvija i poslove kao što je stvaranje aviokompanija.

Vučić je rekao da očekuje da će "Er Srbija" za godinu dana postati profitabilna kompanija koja će državi plaćati poreze i doprinose i zaključio da je to nova politika da se stvaraju uspešna preduzeća na korist građana.

Vicepremijer je zamolio rukovodstvo Srbije da se u avionu služi srpska hrana, dobro srpsko vino i dodao da Srbija ima svoje odlične proizvode, na koje niko ko bude koristio usluge "Er Srbija" neće imati primedbe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
er srbija air serbia aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj Srbija jat airways Jat

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana