Tekst objavljen: 04.08.2022 11:55        


Napominje se da nijedna od mera protiv Rusije nije usmerena protiv trgovine poljoprivrednim ili prehrambenim proizvodima izmedu trećih zemalja i Rusije

Švajcarska zamrzla imovinu Sberbanke i uvela sankcije na rusko zlato


Švajcarka vlada je uvela novi paket sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini, a u skladu sa najnovijim merama EU o zlatu i proizvodima od zlata, saopšteno je iz vlade te zemlje.

Kako se dodaje,najvećoj ruskoj banci - Sberbanci - zamrznuta je imovina i zabranjeno joj je da obezbeđuje sredstva,ekonomske resurse ili tehničke usluge.

Iz švajcarske vlade su naveli da se nove mere, pre svega, odnose nazabranu kupovine, uvoza ili transporta zlata i proizvoda od zlata iz Rusije, dodaje Rojters.

"Zabranjene su i usluge u vezi sa ovom robom", navode u vladi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Švajcarska vlada naglasila je da je napraviladva nova izuzetka kada je reč o transakcijama u vezi sa poljoprivrednim proizvodima i isporukom ulja u treće zemlje,koje postoje i u EU, kako ne bi došlo do poremećaja u kanalima plaćanja.

Vlada navodi da je Švajcarska posvećena rešavanju globalne prehrambene i energetske krize i napominje da nijedna od mera protiv Rusije nije usmerena protiv trgovine poljoprivrednim ili prehrambenim proizvodima izmedu trećih zemalja i Rusije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rusko zlato švajcarska rusija sankcije rusiji Sberbanka zlato

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana