Tekst objavljen: 23.11.2015 11:08        


Svaki drugi građanin u Kragujevcu ne plaća redovno porez na imovinu, zbog čega je poslato više od 21.000 opomena, rečeno je Tanjugu u gradskoj poreskoj upravi Kragujevca. "Oko 50 odsto poreskih obveznika poreza na imovinu uredno plaćaju, dok ostali imaju dug i kamatu za neplaćeni porez", rekla je Tanjugu portparol te institucije Sanja Stanojević.

Svaki drugi Kragujevčanin ne plaća porez na imovinu

U ovoj godini, kako je rekla, sudeći prema podnetim poreskim prijavama, ima 62.098 građana i 620 firmi u Kragujevcu koji su obveznici za porez na imovinu.

Prema podacima te institucije, od 1. januara ove godine do 12. novembra naplaćeno je oko 200 miliona dinara od građana i oko 231 milion od firmi na ime poreza na imovinu.

"Kod građana to je 50 odsto više od ostvarenog prihoda u 2014. godini, a kod pravnih lica 30 odsto više", rekla je Stanojević.

Prema njenim rečima, uz rešenja o porezu na imovinu građana za ovu godinu poslato je i 21.255 opomena, za iznos dugovanja koja prelaze 4.000 dinara.

"Na dostavljene opomene deo obveznika je platio dugovanja, dok je podneto i oko 600 zahteva za odlaganje plaćanja, na osnovu kojeg je moguće dobiti rešenje da dug plate na najviše 24 rate", precizirala je Stanojević.
Ona je kazala da su opomene poslate i pravnim licima, od kojih je deo platio dospele obaveze, drugi su podneli zahtev za odlaganje, a neki su dobili i rešenje o prinudnoj naplati.

Međutim, u ovoj godini, kako je rekla, još nije bilo podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu zbog neplaćanja poreza na imovinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
porez na imovinu naplata poreza građani poreski obveznici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana