Zvanični kurs Evra za dan 11.05.21. :: 117.5749 rsd
Tekst objavljen: 19.09.2019 12:55        


Australijska Kanbera bi trebalo da postane prvi grad van Evrope koji će 100 odsto svojih potreba za električnom energijom koristiti iz obnovljivih izvora

Sve više gradova koji 100%  električne energije dobijaju iz obnovljivih izvora Kanbera

Prema novom izveštaju jednog australijskog instituta, utvrđeno je da je Kanbera spremna da postane tek osmi grad na svetu koji prelazi sa snabdevanja energijom iz fosilnih goriva na obnovljive vidove energije.

Kako prenose lokalni mediji, očekuje se da će se to desiti već 1. oktobra, kada treća faza vetroelektrane Hornsdejl u Južnoj Australiji počne da isporučuje električnu energiju u mrežu.

Kanbera će se time pridružiti grupi od po tri grada u Nemačkoj i Austriji, kao i jednom u Španiji, u postizanju totalnog cilja zelene energije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najveći grad koji je u potpunosti prešao na obnovljive izvore je nemački Šlezvig-Holštajn, koja ima 2,9 miliona stanovnika.

Gradovi tehnički ne rade u potpunosti iz obnovljivih izvora energije, jer je svaki od njih povezan na mrežu koja delom i dalje uključuje energiju dobijenu iz uglja i gasa. Međutim, ukupna proizvodnja iz obnovljivih izvora u potpunosti pokriva potrebe potrošnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kanbera australija električna energija obnovljiva energija obnovljivi izvori energije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana