Tekst objavljen: 18.09.2019 10:55        


Sve više se mala i srednja preduzeća iz Nemačke interesuju da investiraju u Srbiji, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež u Nerlinu i najavio da će već u januaru biti organizovano studijsko putovanje za nemačke privrednike kako bi upoznali našu zemlju.

Sve više preduzeća hoće da ulaže u Srbiji

“Posle velikih nemačkih kompanija koje su u Srbiju došle u proteklih pet do sedam godina i koje danas zapošljavaju 60.000 ljudi, sve veći je interes malih i srednjih preduzeća iz Nemačke”, rekao je Čadež novinarima u Berlinu, gde boravi zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, prenosi Tanjug.

Dodao je da je nemačkim privrednicima prvo potrebno neko vreme da vide da je situacija stabilna i da postoji dobra klima i da mogu da zarade.

“Zbog toga smo išli na današnji sastanak da razgovaramo sa predsednikom udruženja malih i srednjih kompanija u Nemačkoj i da vidimo na koji način konkretno možemo zajedno da pokažemo šta u Srbiji može da se radi”.

Čadež ističe da će nemačke firme koje dođu u Srbiju na licu mesta moći da vide šta je sve urađeno u našoj zemlji kada je reč o privrednom ambijentu.

PKS je u prethodne četiri godine organizovala biznis forume sa privrednicima nemačkih pokrajina i sledeće godine će biti napravljeno nekoliko takvih foruma.“Oni su nas tražili i otkrili Srbiju i rekli da sve više članica tog udruženja želi da čuje od nas da li u Srbiji treba investitrati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Čuli su dobra iskustva i žele da dođu”, rekao je Čadež i dodao da je dogovoreno da već polovinom januara dođu nemačke kompanije i upoznaju se sa našim potencijalima.

Premijerka Srbije Brnabić je rekla privrednicima šta mogu da očekuju u našoj zemlji, dodao je Čadež i naveo da je reč o posebno dobrim pogodnostima one koji se bave inovacijama, istraživanjem i razvojem.

Podseća da je Vlada donela set mera za oslobađanje od poreskih obaveza i priznavanje troškova ako su u cilju razvoja inovacija, kao i čitav set mera. “Na nama je da iskoristimo taj potencijal i da što više tih preduzeća sutra vidimo u Srbiji”, dodao je Čadež.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija preduzeća PKS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana