Tekst objavljen: 04.05.2017 16:03        


Besplatne akcije Telekoma Srbija koje su građani dobili za njih su mahom mrtav kapital.

Svi imaju po 31 akciju Telekoma, on 25.000. Kako?

Država još nije dala dozvolu za trgovanje njima. Zato se vlasnici snalaze i prodaju ih na crno. Izum se zove ugovor o poklonu. Tako poklonodavac sklapa ugovor sa zainteresovanim, a taj „dar” plaća. Zvaničnih podataka nema pa ni cena ni statistike o tome ko, kome kada, i po kojoj ceni.

Međutim, dobro obavešteni znaju da se akcije plaćaju od jedno do jedna i po evro. S obzirom na to da su građani u paketu dobili 31 akciju, poklon se plaća od 31 do 46 evra.

Imamo veoma razvijenu sivu ekonomiju, a sada smo dodali još jedan segment, a to je sivo tržište akcija. Jedini lek je privatizacija „Telekoma” ili dozvola da se akcije listiraju na Beogradskoj berzi. Posebno što to ne bi moglo mnogo da promeni. Za ponudu o preuzmanju potrebno je 25 odsto vlasništva nad akcijama, a kod nas su svi građani zajedno dobili 20 odsto.

O tome da se nešto zanimljivo dešava može se pročitati i u Centralnom registru hartija od vrednosti. Tu se pojavio čovek kome su baš dosta poklanjali pa ima 25.000 akcija „Telekoma”, a nekoliko ih ima po 10.000 akcija. Kod nas po 31 akciju poseduje 4,8 miliona građana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telekom akcije centralni registar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana