Tekst objavljen: 05.10.2021 14:55        


Ministar finansija Siniša Mali, je govoreći na konferenciji za medije o zakonima koji su na tekućem zasedanju Skupštine Srbije, izjavio danas da građani koji su u međuvremenu postali punoletni, kao i oni koji se nisu ranije prijavili, mogu da se prijave za pomoć od 20 evra između 15. i 30 novembra

Svi koji se nisu prijavili za državnu pomoć mogu to da urade od 15. novembra


Ta pomoć će biti isplaćena u decembru, a za nju je izdvojeno 14 milijardi dinara.

Prema njegovim recima, ukupno je za dve protekle godine isplaćeno osam milijradi evra privredi i građanima.

Ko sve treba da se prijavi?

Sada prvo sleduje 30 evra i to u novembru, a na kojih imaju pravo i penzioneri i svi ostali građani. Prijava za ovu pomoć je završena i to u maju kada je bila prijava i za prvih 30 evra.

Za 20 evra, prijava je kako je Mali rekao između 15. i 30 novembra. Za 20 evra treba da se prijave samo građani koji su u međuvremenu postali punoleteni. Presek, odnosno tačan datum o sticanju punoletstva biće naknadno saopšten.

Takođe, oni koji se nisu prijavili za 30 + 30 evra, imaju pravo da se prijave za 20 koje će dobiti u decembru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Što se tiče penzionera, njih ukupno 1,7 miliona, nedavno su dobili po 50 evra, i sada ih do kraja godine očekuje još 50 ukupno.

Svojih 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje takođe u decembru.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prijavljivanje za državnu pomoć državna pomoć prijava 15 novembar 30 novembar državna pomoć državna pomoć 2021 siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana