Tekst objavljen: 02.12.2015 15:57        


Konsolidacija javnih preduzeća u Beogradu ide i brže nego što je planirano i za 2015.godinu samo dva preduzeća će imati gubitak, Sava Centar i GSP "Beograd", izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali. "To smo već znali i za oba preduzeća pravimo trajno rešenje", rekao je Mali novinarima nakon sastanka sa direktorima javno-komunalnih preduzeća u Skupštini grada.

Svi u plusu, osim Sava Centra i GSP-a

Kako je rekao, Grad će pokušati naredne godine da pronađe partnera kroz javno-privatno partnerstvo, koji će investirati oko 25 miliona evra, kako bi Sava Centar bio potpuno rekonstruisan.

"Beograd je vodeći kongresni centar u regionu i nama taj objekat treba. Smanjićemo gubitke i počećemo da pravimo profit", naveo je Mali.

Kad je reč o GSP "Beograd", gradonačelnik je istakao da je plan konsolidacije tog preduzeća već počeo da se realizuje uvođenjem nove mreže linija, novih autobusa i tarifnog sistema.

"Treba godinu-dve dana da se vide rezultati nakon decenija u kojima je to preduzeće bilo potpuno zapostavljano", rekao je Mali.

On je naveo da se za sledeću godinu planiraju još bolji rezultati i više investicija u gradu.
"Biće više novca za kapitalne investicije i time šaljemo poruku da se Beograd razvija, da ne stajemo već ulažemo u ono što je građanima važno, za poboljšanje životnog standarda, a štedeći na onome što nam ne treba", podvukao je Mali.

On je dodao da je na sastanku, direktorima napomenuo da vode strogu kontrolu troškova i povećaju kvalitet usluga.

"To je najvažnije uz rad i razgovor sa građanima svaki dan i investicije, investicije, investicije...", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, uz rešenje problema Sava Centra i GSP-a, Grad je na dobrom putu da sva preduzeća, za razliku od prethodnog perioda, budu pozitivna uz smanjenje subvencija.

"Cilj je da preduzeća budu samoodrživa, a da deo iz budžeta koji štedimo na njima, usmerimo ka socijali, školama, vrtićima i onima kojima je pomoć grada najpotrebnija", zaključio je gradonačelnik Beogarada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradska preduzeća finansiranje iz budžeta samoodrživa preduzeća grad beograd GSP Beograd sava centar investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana