Tekst objavljen: 20.11.2013 14:15        


Plan Ministarstva privrede da Telekom privatizuje kroz inicijalnu emisiju hartija od vrednosti na berzi ne može dobiti podršku Vlade, potvrđeno je u Nemanjinoj 11.

Telekom ipak neće na berzu, NIS dobio priznanje berze

Iako je juče savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović najavio tu mogućnost, i to do kraja naredne godine, u Vladi nam je rečeno da je plan države da se većinski udeo u nacionalnom operateru proda, ali u trenutku kada to bude najoptimalnije.

Novi vlasnik bi, u tom slučaju, otkupio i akcije koje su trenutno u vlasništvu građana koji imaju pravo na besplatne akcije, kao i deonice bivših i sadašnjih radnika Telekoma. Stevanović je, inače, potvrdio da je ideja o privatizaciji Telekoma preko berze ideja Ministarstva trgovine.

Sa druge strane, nagradu Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima i ove godine dobila je Naftna industrija Srbije (NIS), treći put za redom.

Među kompanijama koje su listirane na Beogradskoj berzi, NIS je dobio najvišu ukupnu ocenu prema kriterijumima prisutnosti u javnosti, podataka koji su dostupni na internetu, broju sastanaka sa investitorima.

Među važnim parametrima koji su se ocenjivali su i objavljivanje istorijskih izveštaja, objavljivanje aktuelne i arhive vesti na sajtu, podaci o istorijatu na internet prezentaciji, postojanje grafičkih interaktivnih prikaza kretanja cene akcija i prometa, objavljivanju audio i video zapisa o poslovanju kompanija, kao i osnovnih podataka o menadžmentu kompanija.

U odnosu na prošlu godinu, stručna komisija Beogradske berze je zaključila da je NIS unapredio informativnost i potpunost izveštaja koji se objavljuju, kao i sam odnos zaposlenih u kompaniji sa investicionom javnošću, navodi se u saopštenju iz NIS-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza Telekom Srbija naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana