Tekst objavljen: 05.03.2014 16:00        


Kompanija Telekom Srbija saopštila je da razmatra meki vid povezivanja sa bankama radi razvoja mobilnog bankarstva. Međutim, kako je saopšteno, poslovodstvo nije razmatralo odluke o eventualnom vlasništvu u nekoj banci.

Telekom: Ne kupujemo banku, hteli smo samo saradnju

Kako se ističe u saopštenju, korporativni organi Telekoma Srbije nisu donosili, niti razmatrali odluke o eventualnom sticanju vlasništva bilo koje banke, kao ni realizaciju takve transakcije.

Telekom Srbije planira da kupi Dunav banku, piše list Danas i navodi da je na Izvršnom odboru Telekoma donet zaključak o saradnji te kompanije i Dunav grupacije u analizi stanja i poslovanju Dunav banke, a u cilju sagledavanja mogućnosti za dalji razvoj poslovne saradnje.
Opredeljenja o strategiji i načinu eventualnog ulaska Telekoma Srbija u bankarski sektor biće definisano Strateškim poslovnim planom, čija se finalizacija očekuje u aprilu, navodi ta telekomunikaciona kompanija koja je u državnom vlasništvu.

Napominje se da Telekom Srbije kontinuirano analizira mogućnosti dodatnih izvora prihoda, među kojima je, svakako i razvoj, takozvanog mobilnog bankarstva.

- U tom kontekstu Izvršni odbor kompanije razmatrao je vidove saradnje sa Dunav bankom. Veličina, obim poslovanja i tehnička opremljenost Dunav banke su, između ostalih, razlozi zbog kojih je razmatrana saradnja sa tom bankom, što ne isključuje mogućnost saradnje i sa drugim bankama - navodi se u saopstenju Telekoma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarski sektor bankarsko tržište banke dunav banka Telekom Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana