Tekst objavljen: 05.12.2013 15:28        


Izvršni direktor za finansije i računovodstvo u Telekomu Srbija Milenko Dželetović izjavio je da je to preduzeće od 2008. samo za zakup poslovnog, magacinskog i prostora u kome su smeštene centrale, platio oko 172 miliona evra, a ukupan ceh za kiriju u prethodnih 15 godina dostigao je skoro 450 miliona evra.

Telekom Srbija samo za kiriju dao 450 miliona evra

Dželetović je rekao da je Telekom od osnivanja samo za zakup dao gotovo četvrtinu svoje vrednosti i da "nikome nije palo na pamet da pokuša da racionalizuje troškove zakupa".

- Pravi primer je jedina zgrada u vlasništvu Telekoma koja je u aprilu 2010. kupljena od Jata. Iako je zgrada od 8.590 kvadratnih metara plaćena 10,3 miliona evra, bila je prazna sve do dolaska današnjeg menadžmenta, a Telekom je na drugim mestima plaćao zakup - kazao je Dželetović.

Kako je dodao, Telekom je u drugom, istovetnom krilu iste zgrade zakupio prostor od PTT-a po ceni od devet evra po kvadratu mesečno.

- Ako se 8.590 kvadrata, koliko ima Telekomovo krilo, pomnoži sa devet evra, dobijamo da na godišnjem nivou Telekom gubi blizu milion evra - ukazao je Dželetovivć i najavio da ovih dana, po nalogu novog menadžmenta, počinje adaptacija zgrade Telekoma.

On je precizirao da je od 2008. do 2012. godine prihod Telekoma padao u proseku za 60 miliona evra, a u prvih devet meseci ove godine za samo jedan odsto.

- Paralelno sa tim, krenulo se sa oštrom racionalizacijom troškova, tako da su za devet meseci 2013. godine ukupni rashodi za 12,4 odsto manji nego u istom periodu 2012. To je, uz stabilan kurs, doprinelo rastu neto dobiti za 78,7 odsto, na 11,9 milijardi dinara, od čega će 7,5 milijardi biti podeljeno svim akcionarima - rekao je Dželetović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija MTS Srbija kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana