Tekst objavljen: 19.12.2013 15:15        


Kompanija Telenor Srbija objavila je završetak procesa kupovine i zvanično preuzimanje KBC Banke, koja je prethodno bila deo belgijske KBC grupe. Ovo označava ispunjenje ugovora, potpisanog 29. aprila 2013, kojim je kompanija Telenor Srbija preuzela 100 odsto akcija u KBC Banci.

Telenor Banka zvanično u Srbiji počinje sa radom 2014.

Istovremeno je Societe Generale banka preuzela portfolio klijenata koji obuhvata fizička lica, preduzetnike, mala i srednja preduzeća.

Kompanija Telenor Srbija je prethodno od Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurentnosti dobila sva neophodna zakonska odobrenja u vezi sa preuzimanjem.

Iz kompanije Telenor veruju da će uvođenjem mobilnih finansijskih servisa građanima Srbije omogućiti korišćenje najnovijih bankarskih usluga, i želi da stvori banku za fizička lica, sa jasnom usmerenošću na transakcije.

- Ovo je važna prekretnica za nas u Telenoru, jer smo sada i zvanično postali novi vlasnici KBC Banke. Ambicija nam je da postanemo prvi izbor korsnika mobilnih i onlajn bankarskih usluga u Srbiji. Ponudićemo najnovije, inovativne bankarske usluge koje će biti lake za korišćenje, a od kojih će najviše koristi imati građani Srbije - kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Kako je saopšteno iz kompanije, direktor nove Telenor Banke biće Martin Navratil, koji je prethodno obavljao funkciju direktora finansijskih usluga u Telenoru u Srbiji.

Telenor Banka će zvanično početi sa radom 2014. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telenor banke bankarsko tržište bankarski sektor KBC banka Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana