Zvanični kurs Evra za dan 03.08.21. :: 117.5649 rsd
Tekst objavljen: 23.05.2021 9:00        


Izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask izjavio je danas da je ovaj proizvođač električnih automobila blizu uspostavljanja prisustva u Rusiji i da razmatra da li bi u toj zemlji mogao da otvori fabriku

"Tesla" razmatra otvaraje fabrike u Rusiji

U obraćanju na jednom obrazovnom forumu u Moskvi putem video linka, Mask je rekao da kompanija već ima fabrike u Kini i Sjedinjenim Državama, ali da želi da otvori proizvodne pogone i u drugim delovima sveta, prenosi Rojters.

On je naveo da će sve vrste transporta u budućnosti biti na električni pogon, uz izuzetak raketnog prevoza, te da ćemo na automobile sa unutrašnjim sagorevanjem gledati na isti način kao na nekadašnje motore na parni pogon.

Američki milijarder je dodao da uopšte nema dileme oko toga da će vozila u budućnosti biti autonomna, odnosno samovozeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Takođe je pozvao na uspostavljanje dijaloga između Vašingtona i Moskve u trenutku kada su, kako navodi Rojters, njihovi bilaterani odnosi na najnižem nivou od vremena nakon Hladnog rata.

"U Rusiji ima puno talenata i energije i smatram da bi trebalo da ima više dijaloga i komunikacije između Rusije i Sjedinjenih Država", rekao je Mask.

Šef "Tesle" je ocenio da će nas veštačka inteligencija vremenom osloboditi poslova koji su dosadni i poručio da treba razmišljati o narednim koracima nakon uspostavljanja kosmičkih stanica.

Mask je u tom kontekstu dodao da je sledeći logičan korak stalna baza na Mesecu, a na kraju grad na Marsu, navodi britanska agencija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ilon mask elon musk rusija tesla nova fabrika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana