Tekst objavljen: 07.06.2020 9:00        


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima manifestacionog turizma, kako bi definisali uslove neophodne za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljan period u kontekstu epidemiološke situacije

Tokom leta će se održati svi festivali u Srbiji

Sastanku su prisustvovali predstavnici festivala Exit, Guča, Beer Fest, Nisville, Lovefest, Arsenal, Beogradski festival igre, koji zajedno sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji (godišnje približno 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja) doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona EUR i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova.

Predstavnici sektora izložili su probleme održavanja festivala i revitalizacije sektora, koji je među najpogođenijim negativnim posledicama pandemije.

Brnabić je najavila da će Vlada vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje, i istakla da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno, kako u cilju promocije lokalnog turizma, tako i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Saopšteno je da će festival Exit biti održan od 13. do 16. avgusta,dok će se niški festival Nisville i festival Lovefest u Vrnjačkoj Banji održati u standardnim terminima – od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta.

Festival Guča ove godine biće održan od 6. do 9. avgusta,dok će beogradski festivali Beer Fest i Music Week na Ušću biti održani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta, dok će Beogradski festival igre početi 11. septembra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
festivali muzički festivali nišvil turizam exit novi sad Guča beer fest Vlada Srbije pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana