Tekst objavljen: 05.07.2019 13:40        


Po završetku radova na postavljanju tramvajskih šina duž Mosta na Adi, od danas, 5. jula uspostavlja se redovan tramvajski saobraćaj preko ovog mosta, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz

Tramvaji krenuli preko Mosta na Adi

Trase tramvajskih linija br. 11 i 13 na sledeći način:

Linija 11 (Kalemegdan/Donji grad/ - Blok 45) koja je do sada za vezu Dorćola (okretnica Kalemegdan-Donji grad) i Novog Beograda (okretnica Blok 45) koristila Stari savski most, ubuduće će saobraćati preko Mosta na Adi, a umesto Ulicom Milentija Popovića kretaće se Bulevarom vojvode Mišića, i na taj način omogućiti direktnu vezu Dorćola i Novog Beograda sa Sajmom. Kako je stajalište Sajam izuzetno značajna presedačka tačka, kako gradskih tako i prigradskih linija, promenom trase linije 11 veliki broj putnika može ostvariti vezu sa najužim centrom grada (pešačka zona). S obzirom da su u toku radovi na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, ova linija će privremeno saobraćati na relaciji (Tašmajdan - Blok 45) i nosiće oznaku 11L.

Linija 13 (Banovo brdo - Blok 45) koja je do sada za vezu Banovog brda (okretnica u Požeškoj ulici) i Novog Beograda (okretnica Blok 45) koristila Stari savski most, ubuduće će saobraćati preko Mosta na Adi. Na taj način ostvariće se najkraća i najbrža veza ne samo između ova dva naselja već će ovu pogodnost moći da koriste stanovnici i drugih delova Čukarice (Sremčica, Rušanj), Rakovice i Barajeva presedanjem na liniju 13 u Požeškoj ulici. Uspostavljanje najkraće veze između Banovog brda i Novog Beograda dovešće do rasterećenja pojedinih autobuskih linija koje saobraćaju na ovim relacijama, a dosadašnjim korisnicima linije 13 značajno će se skratiti vreme putovanja.

Takođe, uspostavljaju se četiri nova tramvajska stajališta koja će koristiti linije broj 11 (u privremenom režimu 11L) i 13, i to dva stajališta u Bloku 42 koja će predstavljati vezu sa budućom glavnom autobuskom stanicom i dva stajališta na petlji Radnička koja će omogućiti presedanje na linije koje saobraćaju Radničkom ulicom (23, 37, 51, 52, 53, 56, 58 i 88), kao i na liniju 94 koja daje vezu sa Banjicom, Miljakovcem i Resnikom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Postavljanjem tramvajskih šina preko Mosta na Adi i petlji Radnička omogućene su sve veze Banovog brda, Novog Beograda, centra grada, Rakovice i Čukarice što ostavlja mogućnost daljeg razvoja tramvajskog podsistema u zavisnosti od potreba korisnika. Takođe, u slučaju izvođenja infrastrukturnih radova, kao i vanrednih izmena režima saobraćaja postojaće alternativna veza preko novog mosta čime će se obezbediti kontinuitet u funkcionisanju tramvajskog podsistema.

Pored navedenih izmena, na redovnu trasu će se vratiti i tramvajske linije 12 (Omladinski stadion - Banovo brdo) i linija 3 (Omladinski stadion – Kneževac) - koja će pod oznakom 3L1 saobraćati privremeno do okretnice u Topčiderskom parku zbog radova na izmeštanju Topčiderske reke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
most na adi tramvaj 11 tramvaj 13 tramvaji Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana