Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 15.04.2015 13:21        


Oko 80 radnika Javno-komunalnog preduzeća "Niskogradnja" protestovalo je danas ispred gradske uprave Kragujevca tražeći rešavanje statusa te firme, koja praktično postoji samo na papiru.

Traže rešavanje statusa propale firme

Reč je o radnicima koji su, zbog propadanja "Niskogradnje", pre dve godine, odlukom tadašnje gradske vlasti, prirvremeno raspoređeni u druga kragujevačka javno-komunalna preduzeća.

Oni su tada sa gradskim komunalnim preduzećima, a na osnovu odluke osnivača - Skupštine grada, potpisali ugovor o radu na godinu dana, a potom obnavljali na tri meseca.

"Komunalna preduzeća sa tim radnicima 1. marta nisu potpisala nove ugovore i oni su vraćeni u 'Niskogradnju' koja postoji samo na papiru", rekao je predsednik Sindikalne organizacije "Niskogradnja" Miodrag Grujičić.

Delegacija radnika tražila je danas da razgovara sa gradonačelnikom Radomirom Nikolić, ali kako on nije tu, primio ih je predsednik Skupštine Milan Urošević.

On im je obećao, rekao je Grujičić, da će Nikolić sa njima razgovarati do kraja sedmice, posle čega su se radnici razišli.

Finansijski problemi "Niskogradnje" počeli su pre tri godine, a početkom 2013, preraspoređeni su u druga gradska preduzeća.

Prema izjavama radnika, preduzeće nema ni osnovna sredstva, koja su, kako tvrde, nezakonito prebačena na JKP "Čistoća".

Radnik Rajko Milošević novinarima je rekao da su su svi zaposleni, sem njih 80 radnika koji su privremeno bili raspoređeni, "našli uhlebljenje" u drugim gradskim komunalnim preduzećima.

Prema njegovim rečima, 80-ak radnika koji su privremeno bili raspoređeni, nemaju uplaćene poreze i doprinose od 2010. godine do 2013, kada su premešteni u druga JKP.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Javno-komunalnog preduzeća kragujevac propala preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana