Tekst objavljen: 24.08.2023 14:45        


Posle medijskih objava da je do rasta inflacije u Srbiji dovelo i podizanje trgovačkih marži, trgovci su saopštili da njima marže ne donose veliki profit, bar ne onoliki koliki se tvrdi da donose

Trgovci odgovaraju guvernerki: Naš profit nije visok kao što se misli


Da podsetimo, guvernerka Narodne banke Srbije je izjavila da je trgovačka marža ove godine bila za 36 odsto veća nego u 2019. i da su zbog nje troškovi života za stanovništvo veći, kao i profit trgovaca.

Međutim, grupacija trgovaca prehrambenim proizvodima na veliko i malo Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije objavila je da je prosečna stopa neto dobiti sektora maloprodaje u našoj zemlji, koja iznosi oko 2,8 odsto, višestruko niža u odnosu na ostale učesnike u lancu snabdevanja do maloprodaje, kao i u odnosu na rast operativnih troškova njihovog poslovanja, u koje spadaju zarade, struja, gorivo, zakup, održavanje i drugi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Ulažemo velike napore i međusobno se takmičimo da potrošačima ponudimo najbolji kvalitet i raznovrsnost po najnižim cenama. Uz to, redovno izmirujemo obaveze prema državi i podržavamo lokalne zajednice, a našim osnivačima se trudimo da obezbedimo razuman prinos“, dodaje se u saopštenju te grupacije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Narodna banka Srbije trgovačke marže trgovci visoke marže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana