Tekst objavljen: 03.07.2015 15:28        


Troškovi grčkog referenduma će, prema procenama grčke levičarske vlade pod rukovodstvom Sirize, iznositi 20 miliona evra, dok ih opozicione stranke procenjuju na 120 miliona evra, piše britanski list Gardijan.

Troškovi referenduma u Grčkoj od 20-120 mln evra

 U trenutku kada su banke zatvorene a ekonomska i politička kriza je svakim danom sve dublja, Grčka nastoji da za nedelju, 5. jul, organizuje referendum koji teško može priuštiti, ocenjuje britanski list.

Ovaj referendum će, takođe, biti skup za 10,5 miliona grčkih glasača, pošto nema mogućnosti glasanja putem pošte ili glasanja u odsustvu, već će svi koji žele da glasaju morati da dođu na glasačka mesta gde su registrovani, obično u rodni grad.

Prema anketi atinskog instituta za istraživanje javnog mnjenja ALCO, na predstojećem referendumu, na kom se može odlučiti o budućnosti Grčke u Evropi, pođednak broj ljudi glasao bi za i protiv predloga međunarodnih kreditora, javio je danas Rojters.

Novi rezultati pokazuju da onih koji bi rekli "da" ima 44,8 odsto u odnosu na 43,4 odsto protivnika predloga poverilaca, dok je 11,8 odsto neodlučnih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
referendum Grčka glasanje novac građani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana