Tekst objavljen: 11.07.2015 10:42        


Turistički inspektori su za šest meseci ove godine primili 975 prijava građana, prijave su u 78 odsto slučajeva bile vezane za ugostiteljstvo dok se 22 odsto prijava odnosilo na turističke agencije, izjavila je pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Gordana Radosavljević.

Turistički inspektori primili 975 prijava građana

Inspektori su utvrdili da je osnovano bilo 78 prijava koje su podnete protiv turističkih agencija dok je u 37 slučajeva postignut dogovor između agencija i putnicima je vraćen iznos u ukupnoj vrednosti od 2,115 miliona dinara, rekla je Radosavljević za Tanjug.

Prema njenim rečima građani su se u najvećem broju žalili zbog toga što im turističke agencije u potpunosti ili delom nisu pružile ugovorene usluge koje je obuhvatao program putovanja.

Ona je istakla i da su ove godine turističke agencije "El Greko" i "Travel eksport" izgubile licence za organizovanje turističkih putovanja, zato što su otkazale putovanja a da putnicima nisu vratile novac u zakonom propisanom roku od 15 dana.

Radosavljević je navela da je od 2008. godine do kraja juna 2015. godine oduzeto 57 licenci za organizovanje putovanja turističkim agencijama.

U proteklom periodu inspekcija je kontrolisala i ugostitelje najčešće zbog prijava koje su se odnosile na legalnost rada i izdavanje propisanih računa, istakla je ona.

Za šest meseci turistički inspektori izvršili su 6.318 kontrola ugostiteljske delatnosti, od čega 1.253 kontrole ugostiteljskih objekata za smeštaj i 5.065 kontrola restorana, rekla je ona.

"Jedan od naših prioritetnih ciljeva vezano za kontrolu primene propisa u oblasti ugostiteljstva je borba protiv sive ekonomije. Turistički inspektori su ove godine utvrdili u 468 kontrola bespravan rad ugostiteljskih objekata dok se u 194 slučaja radilo o neizdavanju propisanih računa", rekla je Radosavljević.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam putovanje putnici turisti inspektori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
gates of olympus game starlight princess putaran mahjong ways pragmatic play inovatif lucky neko si kucing keberuntungan situs server kamboja akun vvip muraibet sweet bonanza candyland game deposit qris keberagaman tema game online rahasia sukses zeus apk gacor zeus racikan pola olympus game scatter kamboja pola racikan admin pusat akun pro platinum game mega maxwin situs akun gacor link maxwin game online game ewallet resmi game rtp super tinggi game hoki terbaru game mahjong ways game online gacor strategi mahjong ways trik sweet bonanza